ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - «Επικοινωνώντας αποτελεσματικά με τους Εφήβους μας»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ομιλία σε γονείς με θέμα:
«Επικοινωνώντας αποτελεσματικά με τους Εφήβους μας»

Εισηγήτρια: Άννα Χαραλαμπίδου, Υπεύθυνη του ΣΣΝ
Ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης σας καλεί τη Δευτέρα 11 Μαίου, στις 6:15μμ στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας να παρακολουθήσετε ένα ακόμη σεμινάριο γονέων. Αυτή τη φορά, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις σε θέματα συμπεριφοράς και του τρόπου που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τα παιδιά μας στην δύσκολη φάση της εφηβείας. Μετά από πρόταση της Διευθύντριας κας Καββαδά, την οποία ευχαριστούμε θερμά, έχουμε καλέσει ως ειδικό επί του θέματος την εκπαιδευτικό- ψυχολόγο κα Χαραλαμπίδου, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Νέας Σμύρνης, η οποία μετά από μια σύντομη εισήγηση, θα συντονίσει στη συνέχεια, μια -όπως ελπίζουμε- γόνιμη συζήτηση με βάση τις προσωπικές μας εμπειρίες πάνω στο δύσκολο ζήτημα της αποτελεσματικής επικοινωνίας με τους εφήβους μας. Ακολουθεί κείμενο της εισηγήτριας σχετικά με το θέμα:

“Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων και ταχύτατων αλλαγών σε όλους τους τομείς των σύγχρονων κοινωνιών. Αλλαγών που παράγουν στρες και οδηγούν σε συνεχείς κρίσεις, τις οποίες δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, γιατί, συνήθως, δεν είμαστε προετοιμασμένοι.
Η οικογένεια σαν μικροκύτταρο της κοινωνίας, καθρεφτίζει όλες αυτές τις δυσκολίες.
Οι γονείς χρειάζονται νέες δεξιότητες επικοινωνίας, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν υγιείς σχέσεις με τα παιδιά τους, στηρίζοντάς τα στην ανάπτυξη και ωριμότητά τους. Οι αλλαγές αυτές ξεκινούν από ένα διαφορετικό εσωτερικά ποιοτικό διάλογο με τον εαυτό μας, το σύντροφό μας και κατ’ επέκταση με τα παιδιά μας, δημιουργώντας έτσι σημαντικές σχέσεις ζωής.”


Σημαντική Σημείωση:
Πριν την έναρξη της ομιλίας θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που διοργάνωσε το Δεκαπενταμελές του Σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για να καλυφθούν ανάγκες του σχολείου και της σχολικής κοινότητας. Όσοι γονείς δεν έχουν καταφέρει να προμηθευτούν λαχνούς, ας φροντίσουν να προσέλθουν νωρίτερα για να μπορέσουν να αγοράσουν εγκαίρως πριν την κλήρωση.

 Περισσότερα για το ΣΣΝ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ssneond.sch.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου